Gezinshuis Jisse en Riekje, die kinderen met psychische stoornissen veiligheid en groei bieden.

Gezinshuis bij Jisse en Riekje

Sinds begin 2022 werkt Adrem Zorggroep samen met Gezinshuis Jisse en Riekje in Oosterwolde (Frl). Dit Gezinshuis is gevestigd in een twee-onder-éénkapwoning waarin zij voor ieder kind een eigen slaapkamer hebben gecreëerd.
Aanmelden Hoe werkt het?

Gezinshuis bij Jisse en Riekje

Stabiele plek

Jisse en Riekje hebben veel ervaring als gezinshuisouders, zo bieden zij al ruim 15 jaar een veilige en stabiele plek aan kinderen die dat nodig hebben.

Gezinshuis bij Jisse en Riekje

Doelgroep

De doelgroep aan kinderen verschilt; veelal is er sprake psychische stoornissen als AD(H)D en Autisme Spectrum Stoornissen. Soms is er ook sprake van een Lichte Verstandelijke Beperking. Hoewel iedere kind een vorm van hechtingsproblematiek met zich meedraagt, kiest het Gezinshuis er bewust niet voor om kinderen met een forse hechtingsstoornis te plaatsen. Contra indicatie voor plaatsing is een forse hechtingsstoornis. Alle kinderen hebben behoefte aan nabijheid en coaching van de gezinshuisouders.

Gezinshuis bij Jisse en Riekje

Aandacht voor ontspanning

Naast de hulpverleningsdoelen is er ruimte voor het blije vrije kind en is er aandacht voor ontspanning. In hun vrije tijd is er de ruimte om te voetballen, darten, spelletjes doen, gezinshuisouders helpen met klusjes, eten koken, boodschappen doen, etc.

De kinderen zijn zindelijk en zelfredzaam bij de lichamelijke verzorging. Overdag gaan ze naar school of lopen stage of er is voorzien in een dagbesteding. Vanwege de zeilboot van de Gezinshuisouders is het wenselijk dat de het kind geen watervrees heeft en het liefst hebben ze al een zwemdiploma.

Gezinshuis bij Jisse en Riekje

Beschikbare plekken

Het Gezinshuis heeft drie beschikbare bedden die momenteel bezet zijn, de verwachting is dat er per september ‘23 weer een plek vrij komt.
Wanneer je gebruik wilt maken van deze mooie plek, neem dan contact op met Adrem Zorggroep en bespreek de mogelijkheden.

Aanmelden

Voor Gezinshuis bij Jisse en Riekje is een verwijzing nodig, vaak van het betrokken Gebiedsteam, Gecertificeerde Instelling of de (huis)arts. Wilt u een kind aanmelden? Maak dan gebruik van ons aanmeld formulier.

Aanmelden

Gebruik ons aanmeldformulier bij aanmelding.
Deze mag ingevuld verstuurd worden naar aanmelden@adremzorggroep.nl