Een vanuit Adrem Zorggroep de SKJ geaccrediteerde Basistraining "Vlaggensysteem"

Basistraining Vlaggensysteem

Voor veel professionals blijft seksualiteit lastig bespreekbaar en is er sprake van handelingsverlegenheid. Het is niet altijd makkelijk om te bepalen of seksueel gedrag van kinderen en jongeren gezond experimenteergedrag is of wanneer het grensoverschrijdend gedrag is. Het Vlaggensysteem biedt handvatten om seksueel gedrag te beoordelen
Aanmelden Over deze training

Tijdsinvestering

1 dag 09.00-16.00 uur

Basistraining Vlaggensysteem

In deze training

Basistraining Vlaggensysteem

Basistraining Vlaggensysteem

Voor veel professionals blijft seksualiteit lastig bespreekbaar en is er sprake van handelingsverlegenheid. Het is niet altijd makkelijk om te bepalen of seksueel gedrag van kinderen en jongeren gezond experimenteergedrag is of wanneer het grensoverschrijdend gedrag is. Het Vlaggensysteem biedt handvatten om seksueel gedrag te beoordelen; is er sprake van oké/gezond seksueel gedrag, over licht of zwaar grensoverschrijdend gedrag? Hoe reageer je op seksueel gedrag van kinderen en jongeren? En hoe leer je ze wat wel en niet oké seksueel gedrag is? Het Vlaggensysteem is een succesvolle methodiek om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te duiden en er adequaat op te reageren.

Tijdens de training leren de deelnemers de basisprincipes van de methodiek toe te passen en maken ze kennis met verschillende materialen.

Basistraining Vlaggensysteem

Voor wie?

Professionals die werken met kinderen, jeugdigen of mensen met een beperking.

Basistraining Vlaggensysteem

Accreditatie

SKJ 6 punten

Aanmelden