Locatie Leeuwarden, Jupiterweg 21g-1

Adrem Zorggarage

Bij AdRem Zorggarage kunnen jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar terecht. Het is een laagdrempelige plek waar kinderen, tieners en jongvolwassenen samen kunnen komen met hun hulpverlener.
Bekijk website

Adrem Zorggarage

Werken aan je doelen

Op deze neutrale en ongedwongen plek kunnen ze werken aan hun doelen. Dit doen ze in de setting van de zorggarage. De zorggarage is zo ingericht, dat jongeren er kunnen sleutelen aan auto’s, scooters, fietsen etc. We gaan altijd samen met de jongeren kijken naar datgene waar hun interesse ligt.

De zorggarage is een middel om jongeren te ontmoeten, aan te sluiten en het gesprek aan te gaan. Methodisch werken aan doelen, staat altijd centraal. Al vindt adRem het ook belangrijk dat het niet altijd over problemen gaat, maar proberen we in te zoomen op dat wat goed gaat en putten we hier samen met de jongeren kracht uit.

Adrem Zorggarage

Learning by Doing

AdRem Zorggarage is geen dagbestedingsplek, maar een middel, ontstaan vanuit de wens van jongeren, om hun hulpverleners buiten te ontmoeten op een veilige en neutrale plek. De garage en het hierin kunnen samenwerken met je eigen coach, ondersteunt in het krijgen en behouden van dag structuur en het nemen van verantwoording. Het is een middel om jongeren weer op de rails te krijgen door middel van ‘Learning by doing’ (ervarend leren).

Hulpverleners van adRem kunnen vanuit Specialistische Jeugdhulp (SJH), in overleg met verwijzer, ingezet worden.

In adRem Gym is er de gelegenheid te werken aan weerbaarheid, agressie regulatie en het vinden van een sport die bij je past. De gym is zo ingericht dat er samen met de jongere kan worden gefitnest, gebokst en weerbaarheidstechnieken geoefend kunnen worden. De gym is ook een middel om contact te krijgen, aan te sluiten en samen met de jongeren te werken aan hun doelen.

Coaches van adRem denken in mogelijkheden, zoeken aansluiting, doen wat nodig is, kijken naar dat wat wel goed gaat, hebben een ‘erop-af’-mentaliteit, proactieve en leergierige houding met als doel het bieden van Effectieve Jeugdhulp!

Aanmelden

Voor Adrem Zorggarage is een verwijzing nodig, vaak van het betrokken Gebiedsteam, Gecertificeerde Instelling of de (huis)arts. Wilt u een jongere aanmelden? Maak dan gebruik van ons aanmeld formulier.

Aanmelden

Gebruik ons aanmeldformulier bij aanmelding.
Deze mag ingevuld verstuurd worden naar aanmelden@adremzorggroep.nl