"Praktische en laagdrempelige hulp voor kinderen en ouders met opvoedings-, gedrags- en ontwikkelingsvragen."

Kindercoaching

Een kindercoach biedt hulp voor kinderen en hun ouders als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van een kind. Het is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp.
Aanmelden Hoe werkt het?

Duur behandeling

Kindercoaching Kort: gericht op 3 t/m 6 sessies
Kindercoaching Intensief: circa 12 sessies

Kindercoaching

In het kort

Kindercoaching

Wat doet een kindercoach?

Als je kind moeite heeft met bepaalde emoties of in een moeilijke periode zit kan een kindercoach helpen. Bijvoorbeeld voor het aanleren van sociale vaardigheden of het omgaan met gevoelens. Een kindercoach heeft een positieve werkwijze. Ze werken vaak oplossingsgericht en kijken dus niet naar problemen, maar naar mogelijkheden en de kwaliteiten van het kind. Deze hulp heeft vaak een positieve invloed op een kind, waardoor het lekkerder in z’n vel komt te zitten en/of steviger in zijn/ haar schoenen komt te staan.

Kindercoaching

Vaak voorkomende problemen bij kindercoaching

 • Faalangst of angst
 • Boosheid, frustratie of woede aanvallen
 • Verdriet of veel piekeren
 • Moeite met emoties uiten
 • Onzekerheid, verlegenheid of perfectionisme
 • Moeite met (in)slapen
 • Buikpijn of hoofdpijn zonder lichamelijke reden
 • Hooggevoeligheid
 • Pestgedrag of gepest worden
 • Na de scheiding van ouders
 • Na het overlijden van een dierbare

Veel van deze problemen horen bij het opgroeien. Toch kunnen ze je als kind flink in de weg staan. Kinderen leren met gevoelens en moeilijke situaties om te gaan door hun ouders, de leerkracht en door zelf te ervaren.

Kindercoaching

Kijkt naar behoeften kind

Een kindercoach geeft geen therapie en voert geen diagnostiek uit, zoals een intelligentieonderzoek of een onderzoek naar ADHD of autisme. Kindercoaching is er voor hulpvragen die nog passen binnen de normale ontwikkeling van een kind. Heeft je kind een afwijkende ontwikkeling of problemen op meerdere gebieden die hem of haar erg belemmeren (zowel thuis als op school), dan is hulp van een kinderpsycholoog of orthopedagoog wellicht meer passend.

Een kindercoach kijkt naar wat jouw kind nodig heeft om zich te ontwikkelen en zich weer fijn te voelen. Hij zal zijn werkwijze dan ook afstemmen op jouw kind en jullie vraag. Eerst wordt er gestart met een intake/ kennismakingsgesprek. Vervolgens zullen er sessies zijn voor jouw kind (soms ben je als ouder hierbij aanwezig) en is er een evaluatiegesprek met de ouders. In de gesprekken met het kind wordt gezocht naar zijn/haar kwaliteiten en gewerkt aan jullie hulpvraag. Jouw kind leert zijn/haar kwaliteiten kennen, krijgt meer inzicht in zijn/ haar gedrag of leert omgaan met bepaalde emoties, zoal angsten of boosheid. Hierdoor komt jouw kind steviger in zijn/ haar schoenen te staan. Een traject duurt meestal ongeveer 3 maanden en bestaat gemiddeld uit 6 tot 8 sessies.

Kindercoaching

Verschillende methodes

Een kindercoach werkt vaak op een leuke manier met jouw kind aan jullie doelen. Meestal zal een coach niet alleen praten met het kind, maar ook gebruik maken van oefeningen en materialen om het kind vaardigheden aan te leren. Bijvoorbeeld door het doen van rollenspelen, te werken in een werkboek, creatieve werkvormen zoals tekenen of schilderen en bewegings- en lichaamsgerichte oefeningen. Ook wordt het praten vaak ondersteund door leuke (kaart) spelletjes over emoties of positieve gedachten. Ook helpt een kindercoach ouders soms om ook in gesprek te gaan met het kind.

Adrem Zorggroep biedt methodische kindercoaching aan kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf zes jaar.

Onze ervaren kindercoaches werken vanuit verschillende methodes. We noemen: Geef me de vijf, Brain Bloks, Ik leer anders, Kindertalentenfluisteraar, ACT, Faalangsten reductie trainer, Mindset, SOS- kinderen en emoties, huiswerk en plannen, Pesten de baas en gelukskoffer. Verder maken we gebruik van diverse spellen en creatieve verwerkingsvormen.

Kindercoaching

Modules

Kindercoaching Kort, gericht op 3 t/m 6 sessies

Kindercoaching Intensief, circa 12 sessies

Aanmelden

Voor Kindercoaching is een verwijzing nodig, vaak van het betrokken Gebiedsteam, Gecertificeerde Instelling of de (huis)arts. Wilt u een kind aanmelden? Maak dan gebruik van ons aanmeld formulier.

Aanmelden

Gebruik ons aanmeldformulier bij aanmelding.
Deze mag ingevuld verstuurd worden naar aanmelden@adremzorggroep.nl