Officiële opening vernieuwde MeiDy – locatie Ouder-Kind Damwâld

DAMWALD – Onder nieuwe vleugels kan de MeiDy-locatie aan de Nijewei vanaf morgen weer officieel gezinnen ontvangen. Bestuurder Remko van Dijk, van Adrem Zorggroep, heeft sinds 1 mei de zorgtaken overgenomen van eerdere eigenaars. Eind maart ging het bedrijf, gespecialiseerd in specialistisch jeugdzorg binnen gezinnen, in eerste instantie failliet. 

Eind april werd bekend dat een doorstart goed mogelijk was, sinds 1 mei is van Dijk en zijn team aan het roer. De meeste medewerkers van de zorglocatie zijn aangebleven. Wel is een locatie langs de Haadwei gesloten, zodat het gehele team onder een dak werkt. De ambulante begeleiding, dat zorgmedewerkers langsgaan bij gezinnen thuis, is per 1 mei ook direct opgestart. Vanaf 1 juni ontvangt MeiDy weer gezinnen op de locatie in Damwâld. “Wy hawwe al in oantal intakes mei gesinnen hân en fan moarn ôf start hjir ek al in gesin”, vertelt van Dijk.

Suzanne Bruinsma is al twee jaar werkzaam in Damwâld. Na het faillissement zo’n twee maanden geleden, zag ze een overname niet aankomen. Toen die uiteindelijk wel kwam zag ze de kans om verder te gaan in het vak waar haar passie ligt.”Wat foar my foaral de haadsaak is, is dat de bern yn it eigen en fertrouden omjouwing bliuwe kinne. Us haaddoel is dat de bern by harren âlden bliuwe kinne.”

Het team kijkt positief naar de komende periode “Wy hawwe de earste oanmeldingen al binnen, ek binne de earste intakes pland” vertelt Van Dijk. Ze gaan er vanuit dat dit de komende weken op deze manier zo doorgaat.